Over aids willen we kort zijn. Maar heel duidelijk. Deze afschuwelijke ziekte kunt u niet oplopen in een SAUNA die aangesloten is bij de Nederlandse Saunavereniging, omdat sexuele contacten uitgesloten zijn. Dankzij de uitgebreide informatie is veel meer over deze ziekte bekend geworden en zijn ook veel misverstanden en onjuiste verhalen de wereld uit.

Het kan iedereen inmiddels voldoende bekend zijn dat het aidsvirus alleen van de ene persoon op de andere kan worden overgedragen door middel van intiem sexueel contact met besmette personen en door direct bloedcontact. Bij dat laatste moeten we dan met name denken aan mensen die drugs gebruiken en zich inspuiten met een eerder gebruikte, vervuilde spuit.

Het zal zonder meer duidelijk zijn dat deze zaken in de erkende NSV-sauna’s niet thuishoren en niet voorkomen.

Laat u niet van de wijs brengen door advertenties of opmerkingen in bepaalde televisieprogramma’s als zouden die gelegenheden waar dit wel kan en mag iets te maken hebben met sauna’s (ook al voeren ze zeer tot onze ergernis vaak wel die naam). De Nederlandse Sauna Vereniging doet er alles aan om de sauna in Nederland hoog te houden. Dat doen wij omdat sauna dat meer dan waard is.

Helemaal los van het aids-verhaal staat de grote aandacht die de NSV-sauna’s besteden aan de hygiĆ«ne en de ethiek in de openbare sauna. De saunagast heeft er recht op waar voor zijn geld te krijgen, om het maar eens simpel te zeg- gen. Helaas zijn er bedrijven die zich “Sauna” noemen, maar waar wel sexuele kontakten plaatsvinden. Hierdoor ontstaat verwarring, waarmee nog eens gezegd mag wor- den hoe belangrijk de Nederlandse Saunavereniging is als waarborg voor het goede Saunabad. Daarom zijn we heel kort en duidelijk over het onderwerp aids en sauna.

Het driehoekig schild van de Nederlandse Saunavereniging beschermt u afdoende!

Misschien vindt je dit ook interessant