Een saunameester is in staat de verantwoordelijkheid over het natte gedeelte te dragen en weet de gasten goed te begeleiden en hun vragen te beantwoorden. Een saunameester is ook een entertainer. Je bent in staat een veilige en verantwoorde opgieting te verzorgen van zowel 1e , 2e en 3e generatie.

Theorie en praktijk worden getoetst volgens de normen van de ‘proeve van bekwaamheid’ van de NSV.

Met het diploma ontvangt u ook het ‘Certificaat van bekwaamheid Saunameester’ van de NSV waarmee u aan uw gasten aangeeft een deskundig advies en een professionele begeleiding te geven bij het gebruik van de sauna faciliteiten.

Als saunameester ben je betrokken bij het gehele natte gedeelte binnen het saunacomplex. De onderdelen uit de cursus opgieter worden verder uitgediept. Je gaat dieper in op de natuurkundige en medische aspecten rondom het sauneren. Je kennis betreffende de hygiëne en gastenbegeleiding wordt verhoogd. Tevens maken ethiek, conflict-handeling en verkooptechnieken onderdeel uit van het cursusprogramma. Een aparte module etherische oliën leert je verantwoord met etherische oliën en opgietmiddelen om te gaan. Een saunameester is in staat de verantwoordelijkheid over het natte gedeelte te dragen en weet de gasten goed te begeleiden en hun vragen te beantwoorden. De basisbegrippen en handelingen van de EHBO zitten in de cursus verwerkt. Tevens zit in de cursus reanimeren en AED met certificaat verwerkt. Natuurlijk wordt er ook uitgebreid ingegaan op de Löyly (opgietingen 2e, en 3e generatie). Een uitgebreid praktijkexamen is onderdeel van de eindtoets.

Deelname kan alleen als je werkzaam bent in een saunaomgeving en in bezit bent van het certificaat Opgieter.
Examen Saunameester kan alleen gedaan worden als je minimaal een jaar praktijk ervaring hebt als opgieter.

Dit is een 6-daagse cursus. 4 dagen theorie met 2 praktijkdagen.

Cursusplaats theorie: Rosmalen of Zwolle.
Cursusplaats praktijk: in overleg.

Kosten € 750,- p.p. Inclusief AED / reanimatie certificaat

Bij minimaal 6 deelnemers kan de cursus ook in eigen bedrijf worden gegeven.

Na afloop ontvang de cursist een certificaat van deelname. De cursus kan worden afgesloten met een theorie examen en praktijk examen, waarna de cursist het diploma ‘Saunameester’ ontvangt. (Kosten € 150,-p.p.) Praktijkexamen kan in eigen sauna worden afgenomen.

Theorie en praktijk worden getoetst volgens de normen van de ‘proeve van bekwaamheid’ Bij het behalen van het diploma bent u tevens ‘Door de NSV gecertificeerde saunameester’.

Lesdagen: Theorie van 9.00u tot 16.00u, praktijk van 10.00u tot 16.00u.

Met het diploma ontvangt u ook het ‘Certificaat van bekwaamheid Saunameester’ van de NSV waarmee u aan uw gasten aangeeft een deskundig advies en een professionele begeleiding te geven bij het gebruik van de sauna faciliteiten.
Door de update-dagen blijf je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en vaardigheden.