Steeds meer mensen gaan ‘naar de sauna’ of hebben een sauna thuis. Voor diegene die meer willen weten over de sauna, de effect van de sauna op het lichaam, achtergronden, geschiedenis e.d. heeft de Sauna Academie een cursus ontwikkeld die inzicht geeft in bovenstaande onderwerpen.


U leert alle ins en outs met betrekking tot het veilig en verantwoord saunagebruik. U maakt kennis met het opgieten 2e en 3e generatie. Aan de hand van de praktijk wordt uitgelegd hoe u moet omgaan met de sauna. De cursus vindt plaats in een saunacomplex waar u de gehele dag wordt begeleid.

Deze cursus is speciaal voor de saunabezoeker die meer wil weten over de oorsprong, achtergronden en mogelijkheden van de sauna en het veilig en verantwoord sauneren. U wordt als saunabezoeker geleerd wat er met uw lichaam gebeurd, wat de beste routing is en wat u van een goed saunabedrijf mag verwachten. In de cursus maakt u ook kennis met verantwoorde Löyly. Tevens ondergaat u een Rhassoul/klei sessie. De cursusdag wordt afgesloten met een saunabezoek. Deze cursus is ook zeer geschikt voor diegene die een eigen sauna thuis heeft en daar op verantwoorde wijze gebruik van wil maken.

Dit is een 1-daagse cursus.
Cursusplaats: Sauna de Thermen Nijmegen (andere locatie mogelijk)
Kosten € 145,- p.p. Inclusief cursusmateriaal, lunch en sauna-entree
Na afloop ontvang de cursist een certificaat van deelname.
Iedere cursusdag is van 10u-17u (lunch inbegrepen) waarna u vrij gebruik van de sauna kan maken.

Onderdelen lesstof

Beknopte geschiedenis sauna en thermen
Beknopte moderne saunacomplexen
Opwarmen en afkoelen – natuurkundige principes en de effecten op het lichaam
Routing saunaronde
Effecten van de verschillende saunafaciliteiten op het lichaam.
Opgieten principes en uitvoering
Sauna en ethiek
De eigen sauna thuis.

Deze cursus is voor een saunabedrijf te boeken als een arrangement georganiseerd vanuit het saunabedrijf door de Sauna-Academie. Informeer naar de mogelijkheden.

Misschien vindt je dit ook interessant