Wilt u zichzelf eens extra verwennen in de sauna dan raden wij u aan een afspraak met de masseur of masseuse te maken. Sauna en massage is een ideale combinatie zo hebben velen al ervaren. Het is dan ook niet toevallig dat vrijwel iedere NSV-sauna een masseur/masseuse in dienst heeft. Nu zijn er verschillende soorten massages. Een massage van de fysiotherapeut is wel even wat anders dan een massage van de schoon heidsspecialiste. Bij de eerste komt u meestal terecht wanneer u pijn hebt in spieren of gewrichten. Denk maar eens aan de vele rugpatiënten die soms langdurig bij de fysiotherapeut op de bank liggen en het verblijf daar is niet altijd een ongedeeld genoegen. Maar helpen doet het meestal wel en daar gaat het om.

Bij de schoonheidsspecialiste komt u niet in de eerste plaats omdat u pijn hebt. Hier heeft de massage ten doel, door middel van betere doorbloeding, de huid in een betere conditie te brengen.

Massage in de sauna komt meer in de buurt van het laatste. In andere gasteninfo’s hebben wij al uiteengezet dat de wisseling van warm en koud in de sauna een heel goed effect heeft op de doorbloeding van de huid.

Door het saunabad af te sluiten – of beter nog af te wisselen met een massage wordt dit effect zeer versterkt. Wanneer iemands lichaam koud is zijn de spieren en ge- wrichten meestal stijver en strammer dan wanneer het lichaam lekker warm is.Een eerste vereiste bij de masseur is dan ook dat de kamer en de handen van de masseur/masseuse niet koud zijn. Dat is niet alleen onaangenaam voor de gast maar ook niet bevorderlijk voor de massage. In de sauna komt het lichaam goed op temperatuur en zal de massage plezierig verlopen. Omdat de poriën open zijn zal de massage-olie goed in de huid doordringen zodat deze soepel wordt.

Bang dat de masseur/masseuse u pijn doet hoeft u in de sauna niet te zijn. U bent er echt voor uw plezier. En als u na de massage nog een rondje sauna doet, zult u zonder meer aan den lijve ondervinden dat het een heerlijke combinatie is.

Misschien vindt je dit ook interessant